Sağlığınızı Nasıl Geliştirirsiniz?
Modern dünyamızda, aktif yaşam tarzı ile sağlıklı yaşamak için öncülük ederek gerçek öz bakım eylemi haline gelmesi sizin elinizdedir. Böylece zindelik seviyenizi iyileştirir, kendinize günlük enerji artışı sağlarsınız. Disiplinle sürdürebilirseniz sağlıklı kalmanıza yardımcı olur. Hayatınıza düzenli egzersiz rutini eklemek diyabet, kalp krizi veya kalp hastalığı gibi durumların riskini azaltabilir. Ayrıca zihinsel sağlığınızı, beyin aktivitenizi olumlu yönde etkilediği bilinmektedir. Spor kültürü oldukça önemlidir. Hiç bir şey yapmasanız bile, uzmanların dediği gibi günde yarım ile bir saat yürüyüş yapsanız yeterlidir.
Aktif Yaşam
Fiziksel aktiviteyi günlük hayatınıza ilave etmek anlamına gelir. Sağlığınızı iyileştirmek amacıyla maraton koşmanıza, spor müsabakası kazanmanıza hiç gerek yok. Günlük rutininizdeki basit küçük adımlar, değişiklikler yeterli olacaktır. Sağlıklı hayat sürmek, organizmanıza faydalı, rahat şekilde aktif kalmak anlamına gelir. Mutlaka herkesin yaşam tarzı farklıdır. Bu nedenle sizin ne kadar aktivitenin iyi olduğunu anlamak üzere vücudunuzu dinlemek iyi fikirdir. Herkesin egzersiz kapasitesi farklı olsa da, fiziksel aktiviteyi hayatınıza rahatça bütünleştirmekte kullanacağınız birkaç yaygın tavsiye vardır.
Nasıl Daha Aktif Olunur?
Eğitimleri hayatınızın keyifli, doğal parçası haline getirmekte gerçekten yapmaktan zevk aldığınız şeyler bulmanız gerekir. Farklı fiziksel aktivite türlerini, bunları günlük programınıza nasıl başarılı şekilde ilave edebileceğinizi düşünün. Sabah koşusu olacak mı? Yoksa otobüse atlamak yerine işe bisikletle mi gitmelisiniz? Haftada birkaç kez yüzme havuzuna gitmek mi? Ya da evdeyken oldukça akşam yoga seansları yapabilir misiniz?
Yeniliklere Açık Olunuz
Size hitap eden her şeyi seçebilirsiniz. Önemli olan kendinizi harekete geçirmektir. İlk denemede mükemmel aktivitenizi bulmak o kadar kolay olmayabilir. Kaldı ki; bir süre sonra egzersiz tarzınızı değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bunu yapmak tamamen sorun değil. Dahası, aslında geçiş yapmakta iyi stratejidir. Esasında beyninizin yeni deneyime yönelik heyecanlı kalmasına yardımcı olur. Vücudunuzun çeşitli aktivitelerin tadını çıkarmasını sağlar.
Hayatı Ağırdan Alınız
Denediğiniz her yeni, heyecan verici şeyler, yabancı dil öğrenmek, yeni hobiler üzerinde çalışmak, aktif yaşam biçimini benimsemek olabilir. Aslında genellikle etkinliğinizin en başında aşırı derecede salınan olumlu duygular, enerjiyle birlikte gelir. Böyle anlar, coşkunuzu abartmak, kendinizi birçok planla, görevle aşırı yüklemek kolaydır. Yanmayı önlemek için yavaş başlayın. Birkaç yıldır fiziksel yönden pasif durumdaysanız, çok fazla ani baskı organizmanıza fayda sağlamaz. Egzersiz planını izlemeden önce doktorunuzla konuşun. Genellikle, günde sadece 5-10 dakikalık egzersizle başlamak daha iyidir. Zamanla, seanslarınızın süresini kademeli artırabilirsiniz.
Günde 30 Dakika Yeterli
Araştırmacılar, aktif yaşam tarzı sürdürme hedefinizin günde 30 dakika fiziksel yönden hareketli olmak olduğunu söylüyor. Bu, 10 dakikalık üç ayrı seansa kolayca bölünebilir. Deneyebilirsiniz. Örneğin evde 10 dakika dans etmek, yürüyüşe çıkmak, mümkünse yoga yapmak yararlıdır.
Ödeme Yapmanız Gerekmiyor
Tüm yeni spor gereçleri satın almak, en süslü spor salonu üyeliğini almak ne kadar cazip gelse de, bunların başlangıçta dikkatinizi dağıtması daha olasıdır. Hareketli kalmak üzere herhangi gereç ihtiyacınız olmadığını belirtelim. Örneğin, yürümek, video eğitimleriyle egzersiz yapmak, koşuya çıkmak gibi bunların hepsi her zaman mevcuttur. Neticede satın alana kadar beklemeyin. Şimdi hemen başlayın. Bu yaklaşım, biraz para biriktirmenize yardımcı olacaktır. Ayni zamanda yeni ürünlerinizi ilk başta planladığınız gibi kullanamayacaksanız suçlu hissetmenizi önleyecektir.
Bedeninizi Gerdirmek
Esneme esnekliğinizi artırır. Olası yaralanmaları önler. Bunu rutininizin parçası haline getirin. Egzersizlerinizden önce ve sonra daima biraz esneme yapın. Doğru germe tekniklerini öğrenmenize yardımcı olacak birçok öğretici vardır. İnternetin neler sunduğuna bakmanız yeterlidir. Bazı tavsiyeler almak, eğitmenle konuşmak faydalı olacaktır.
İrtibat: 0532 312 01 16