Yatırım Kazandırır
Ekonomist Kemal Gönenç gayrimenkul yatırım süreci konusunda içeriği sitemiz ekonomi bölümü üzerinden yerel piyasa ile paylaşıyor. Salgın koşulları, aşı işleminin yaygınlaşarak önümüzdeki gelecekte piyasaların hareketleneceği beklentisi oluşumu arayışları hızlandırdı. Muğla Marmaris emlak piyasası konut, arsa arzı kapsamında giderek daralan pazar özelliği nedeniyle bu husus önem kazanmaktadır.
Gayrimenkul sektörü ülkemizde, dünyadaki en önemli sektörlerden olduğu kabul ediliyor. Özellikle artan nüfus, ihtiyaçlarımdan dolayı sektör hızla büyümeye devam ediyor. Günde binlerce satış alış işlemi gerçekleştiriliyor. Gayrimenkul yatırım süreci günümüzce sıklıkla yaşanan, büyük kazançlar elde edilebilen sektörlerin arasında yer almaktadır.
Kar ve Zarar Kardeştir
Her yatırım faaliyetinde olduğu gibi gayrimenkul yatırımı da riskler içermektedir. Yapılan girişim sonucunda önemli kârlar elde edebilirken büyük zararlara da uğrayabilirsiniz. Verilen girişim kararı sonucu zarar etmemek amacıyla yapılması planlanan yatırım üzerine yatırımcı doğru düşünmelidir. Aslında rtaya çıkacak durumlara göre hareket edilmesi gerekiyor.
Süreç Yönetimi
Hepimiz gayrimenkul kelimesinin anlamının taşınılmaz mülk olduğunu biliyoruz. Kesinlikle yapılan girişim sonucu kazanç sağlamak üzere süreç titizlikle yürütülmelidir. Genellikle kar edebilmeniz için alınan fiyatın satılan fiyattan daha az olması gerekir. Örnek olarak 500 birime aldığınız mülkü 200 birime satarsanız zarara uğramış olursunuz. Fakat bu mülkü 600 birime satar iseniz kâr edersiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yatırım süreci sonucunda kâr edilebilmek için yatırımcının özen göstermesi gerekir. Ne kadar titiz davranırsanız kâr etme oranınız o kadar yükselir. Eğer özenli davranmazsanız büyük zararlar ortaya çıkacaktır.
Önce Güvenlik
Dikkat edilmesi gereken hususların başında gelenler şunlardır;
• Tapu kaydının sorunsuz, düzgün olmasına özellikle bakınız ve asal imar, iskân izinlerini araştırın.
• Taşınmazın bulunduğu bölgede mevcut hizmetlerin neler olduğu hakkında bilgi edinin. Bölgede internet alt yapısı, elektrik dağıtım, su, kanalizasyon şebekesi gibi hizmetlerin bulunup bulunmadığı öğrenin. Sonrasında yapılması planlan teşebbüsü tekrar değerlendirin.
• Yapının kullanım belgesini inceleyin ve bölgede ilerleyen süreçlerde kamulaştırma faaliyetlerini kontrol ediniz.
• Yapının depreme karşı dayanıklı olmasını araştırın. Deprem sonucu zarar görmemesi önemlidir.
İrtibat: 0532 312 01 16